Importeren van uw email naar het Email Platform

Eerst inloggen:

U heeft een gebruikersnaam en wachtwoord per mail ontvangen, en u kunt inloggen op mijn.hostingu2.nl
Heeft u nog geen inloggegevens stuur ons dan een mail of gebruik de [forget password] functie op de site

Tabblad Domeinen:
Kies een domeinnaam
Onderin het scherm Emaildiensten inschakelen kiezen
Staat de knop op Emaildiensten uitschakelen dan staat de mail al aan:
Staat de knop er niet bij stuur ons dan even een mail.

Tabblad Email:
Kies in het linker menu de optie Mailbox aanmaken

Mail adres aanmaken:
Hier kunt u het Emailadres en wachtwoord invoeren.
Laat bij voorkeur de spam detectie staan, de toekomstige spam zal dan in de spam box belanden.
Klik op aanmaken.

Bestaande email migreren:
Kies in het linker menu de optie Importeer mailbox

Mailbox: de nieuwe mailbox op het mailplatform (info@websitenaam.nl)
Mailbox wachtwoord: het wachtwoord van de mailbox op het emailplatform
Huidige IMAP server: de hostname of het IP adres van de huidige IMAP server (mail.websitenaam.nl)
Huidige gebruikersnaam: de username van het huidige account (bijvoorbeeld info@websitenaam.nl)
Huidig wachtwoord: het wachtwoord behorende bij het huidige account
Gebruik SSL: Of er SSL gebruikt moet worden bij de verbinding naar de huidige server
Gevolgd door Importeer
(PS) Als je 'oude' email op een DirectAdmin server staat moet de vink UIT staan.

De status van het importeer proces kun je volgen door op
de Email details pagina op de knop Mailbox geschiedenis te klikken.
nadat je de melding Voltooid hebt gezien is de importering klaar.

Bij sommigen groter mailboxen kan het vele minuten duren.
(letop: mappen in mappen worden mogelijk niet gekopieerd)

Ons advies is toch nog even na de migartie te controleren of alle mappen en mail correct zijn gekopieerd.

Controle via webmail: http://webmail.hostingu2.nl