Algemene email informatie en instellingen (Email Platform)

Wanneer u in mijn.hostingu2.nl de e-mailadressen heeft aangemaakt dan zijn de onderstaande instellingen voor u van toepassing.

Heeft U in Directadmin de e-mailadressen aangemaakt dan kunt u in de [trefwoorden] balk nog het zoekwoord 'directadmin' er bij intikken.

De webmail vindt u op:  https://webmail.hostingu2.nl

Hier kunt u inloggen met uw emailadres en het wachtwoord van de mailbox die u in 'Mijn HostingU2' heeft aangemaakt

IMAP:
Inkomende mail: imap.mailplatform.eu [imap]
Uitgaande mail: smtp.mailplatform.eu
ssl: aan
inkomende (imap) poort 993
Uitgaande (smtp) poort 587 of 465 (ipv 25)
POP3:
Inkomende mail: pop.mailplatform.eu
Uitgaande mail: smtp.mailplatform.eu
ssl: aan
inkomende (pop) 995
Uitgaande (smtp) 587 (in plaats van poort 25)

In sommige gevallen heeft de iphone standaard voor de uitgaande mail 485 ingevuld, dit moet 465 zijn.

DNS / MX-Records Mail Platform instellingen:
10 - mx.mailplatform.eu
20 - mx-alt.mailplatform.eu

Extra info:
587 is SSL TLS
465 is Direct SSL

Relevante info:
Migratie email van DirectAdmin naar MailPlatform
Automatich je email instellen in Outlook of in Thunderbird (Windows live ondersteund deze  optie niet)