Hoe kan ik WordPress zelf installeren op het HostingPlatform

Ik zal het in 8 stappen uitleggen....

Stap 1. Allereerst moet je er voor zorgen dat je domeinnaam aan een hostingpakket gekoppeld is.
Login in op mijn.hostingu2.nl en kies tabblad hosting / gekoppelde domeinen en koppel dan je domeinnaam als het nog niet gedaan was.
Dus van 'Geparkeerde domeinen' naar 'Gekoppelde domeinen' (kan een uur duren voordat je het in de browser ziet ivm de DNS update)

Stap 2. Maak een Database aan  ( tabblad hosting / kies hostingpakket en klik onderin op Database aanmaken )
In ons voorbeeld heet de database 'db1' -//- INFO: Het wachtwoord van de database is gelijk aan het wachtwoord van het hostingpakket.

Stap 3. Download Wordpress laatste versie op ( https://nl.wordpress.org/download )

Stap 4. Pak die wordpress uit in een mapje op je eigen computer (file is meestal gezipt)

Stap 5. Upload die uitgepakte wordpress naar de server met ftp ( bv https://filezilla-project.org )
Dit moet in het mapje geupload worden in het mapje jouw-website.nl ( er staat nu standaard een index.html en misschien al een stats mapje )

Stap 6. Haal de index.html op de server weg - Wordpress gebruikt een index.php

Stap 7. Ga naar je website in te browser en start WP installatie (jouw-website.nl)

Stap 8. Vul de datebase gegevens in ( https://hostingu2.nl/support/52 )
Na het in installeren kan je je admin gedeelte benaderen via jouwwebsite.nl/wp-admin