Een bestaand hostingpakket verplaatsen van ene naar andere server

Deze uitleg is uitsluitend bedoeld voor klanten die meerdere servers hebben en een hostingpakket willen verplaatsen van server (HostingPlatform)

In dit voorbeeld betreft het de domeinnaam testnaam.nl en het hostingpakket testnaamnl

Ga naar het tabblad hosting en kies het hostingpakket testnaamnl, onderin staat de knop Migreer, Na het kiezen komt er een invul scherm met deze opties:

Server: Choose (hier kies je een van uw andere servers)
Gebruikersnaam: ingevuld is de huidige pakket naam
(Hier kan je eventueel het hostingpakket van naam veranderen )

Na enige minuten heeft het systeem het hostingpakket verdubbeld en zo ook alle domeinnamen die in het bewuste pakket staan.
Maar er zijn nog geen files of databases gekopieerd. Ook de domeinnaam staat nog steeds naar het oude hostingpakket te wijzen.

U kunt nu de files en de eventuele database kopieren via een tijdelijk link of server adres.
In dit voorbeeld is het testnaam.nl.domainpreview.nl of hosting17.resellerdns.nl
Voor het bekijken van de website op het nieuwe hostingpakket type je testnaam.nl.domainpreview.nl

Welk Hostingpakket is de actieve:
Kies tabblad Domeinen en kijk onderin bij Server informatie
Hier kunt u zien welke van de twee (of meer) hostingpakketen er actief zijn.

IP nummer:
Via tabblad Hosting en na het kiezen van het juiste hostingpakket en de knop 'gekoppelde domeinnamen' kunt u het IP nummer achtehalen van
zowel de IPV4(A) als de IPV6(AAAA).

Als alles met ftp geupload en getest is blijft er nog 1 ding te doen en dat is de DNS omzetten.
Onze DNS update staat standaard op 3600 seconden, wat inhoud dat als u het wijzigd dat het maximaal 1 uur kan duren voordat de wereld de nieuwe website/hostingpakket ziet.

DNS omzetten:
Na het kiezen van de domeinnaam staat er onderin de knop DNS, na het klikken hierop ziet u dit scherm.
Verander de beide A en AAAA aan gevolgd door Bewaar

Het weghalen van het oude (dubbele)hostingpakket