Een MySQL database aanmaken in DirectAdmin

Eerst inloggen:

U heeft een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen en door /config achter de domeinnaam te zetten kunt u op deze pagina komen.

Letop: wanneer de websitenaam net aangevraagd is kan het zijn dat de website nog niet 'online' is.
Als de domeinnaam (.nl) net aangevaagd is kan het maimaal 2 uur duren voordat u de server kunt benaderen via domeinnaam.nl/config.

Ga naar MySQL management

Hier vind u een overzicht van alle aangemaakte databases
Ga naar Create new Database

Hier kunt u de gegevens invullen die nodig zijn om een database aan te maken.

Door domeinnaam.nl/phpmyadmin te gebruiken komt u na het aanmaken van de database bij de mysql gegevens.