Algemene email informatie en instellingen (Email Platform)

Wanneer u in mijn.hostingu2.nl de e-mailadressen heeft aangemaakt dan zijn de onderstaande instellingen voor u van toepassing.

Heeft U in Directadmin de e-mailadressen aangemaakt dan kunt u in de [trefwoorden] balk nog het zoekwoord 'directadmin' er bij intikken.

De webmail vindt u op:  https://webmail.hostingu2.nl

Hier kunt u inloggen met uw emailadres en het wachtwoord van de mailbox die u in 'Mijn HostingU2' heeft aangemaakt

IMAP:
Inkomende mail: imap.mailplatform.eu [imap]
Uitgaande mail: smtp.mailplatform.eu
ssl: aan
inkomende (imap) poort 993
Uitgaande (smtp) poort 587 of 465 (ipv 25)
POP3:
Inkomende mail: pop.mailplatform.eu
Uitgaande mail: smtp.mailplatform.eu
SSL: aan - inkomende (pop) 995
of
SSL: uit   - inkomende (pop) 110
Uitgaande (smtp) 587 (in plaats van poort 25)

In sommige gevallen heeft de iphone standaard voor de uitgaande mail 485 ingevuld, dit moet 465 zijn.

DNS / MX-Records Mail Platform instellingen:
10 - mx.mailplatform.eu
20 - mx-alt.mailplatform.eu

Extra info:
587 is SSL TLS
465 is Direct SSL

Relevante info:
Migratie email van DirectAdmin naar MailPlatform
Automatich je email instellen in Outlook of in Thunderbird (Windows live ondersteund deze  optie niet)

Om even te controleren of je emailadres klopt met het wachtwoord kun je via webmail.hostingu2.nl proberen in te loggen.
Als het lukt heb je de juiste gegevens.